Site overlay Logo

RISOTTO CU CIUPERCI

00:45'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

  • 300 g ciuperci Shimeji
  • 1 ceapă mica
  • 2 caței de usturoi
  • 100 g unt Olympus
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 150 g orez Arborio
  • 50 ml vin alb sec
  • 350 ml de supă de legume sau apă
  • Busuioc proaspăt
  • Sare, piper
  • 2 linguri parmesan ras

Preparare

  • Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se curăță ciupercile.
  • Într-o cratiță cu pereți mai înalți se încinge uleiul împreună cu jumătate din unt.
  • Se călesc ceapa și usturoiul până din translucide și se adaugă ciupercile.
  • Se asezonează cu sare și piper și se călesc 2 minute.
  • Se adaugă orezul și se gătește, amestecând contstant, 2 minute, până devine translucid.
  • Apoi se adaugă vinul și se gătește până se evaporă puțin alcoolul.
  • De acum se adaugă treptat cate 70-100 ml de supă de legume și se gătește la foc mai mic, amestecând frecvent, chiar continuu spre final.
  • Se repetă această procedură până ce orezul este fiert al dente și risotto are un sos cremos.
  • La final se adaugă parmezanul și se amestecă bine.
  • Se închide focul și se adaugă restul de unt, omogenizând.
  • Se decorează cu busuioc proaspăt și se servește imediat.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup