Site overlay Logo

Quiche cu somon

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

Pentru crustă

200 g făină

Un praf de sare

100 g unt Olympus cu 82% grăsime

1 ou

3-4 linguri de apă rece

Pentru conținut

3 ouă

1 gălbenuș

1 file de somon

1 iaurt Olympus

50 ml lapte

1 ardei copt

50 g telemea de vacă Olympus

Preparare

Se mixează făina cu sarea și cu untul rece cuburi, până se obține o textură nisipoasă.

Se adaugă oul și apa rece și se mixează cu paleta pentru aluat fraged doar până se omogenizează. Se formează o bilă de aluat și se refrigerează 20 de minute.

Se întinde o foaie de aluat pe tava de quiche și se coace fără umplutură pentru 15-20 de minute, folosind greutăți într-o hârtie de copt, pentru a preveni deformarea crustei, precum naut crud sau fasole.

Între timp, se călește somonul cuburi în puțin unt, apoi se dă deoparte.

Se mixează ouăle, gălbenușul, sare și laptele până se omogenizează, apoi se adaugă iaurtul și se mixează puțin.

Când crusta este parțial coaptă, se adaugă bucățile de somon, apoi ardei copt fâșii mici și bucăți de telemea, peste care se toarnă amestecul de ou.

Se coace tarta până se rumenește, încă aprox. 20 de minute.

Se lasă puțin la răcit înainte de a fi tăiată.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup