Tips and Greeks
easy
1 litru de lapte Olympus
Foi pentru cremșnit
5 gălbenușuri
120 g zahăr + 300 g pentru dulce de leche
Vanilie
40 g amidon
Pentru dulceața de lapte se pun 500 ml de lapte la fiert pe foc mic, împreună cu zahărul.
Se amestecă ușor, până se dizolvă, păstrând pe foc mic.
Dulceața de lapte necesită mult timp de gătire, la foc minim.
Se fierbe până își schimbă culoarea și până începe să se îngroașe ușor.
Textura finală trebuie să fie ca de caramel mai lichid. Se lasă la răcit la temperatura camerei.
Pentru cremă se mixează bine gălbenușurile cu zahărul, până devin cremoase.
Apoi se adaugă vanilia și se mai mixează puțin.
Se pune amestecul pe foc mic, apoi se adaugă restul de lapte, omogenizând.
Se adaugă amidonul și se gătește crema pe foc mic, amestecând continuu, până începe să se îngroașe,
apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.
În tava cuptorului se întinde o foaie pentru cremșnit și se coace până devine rumenă. Se repetă
procedura cu cea de-a doua și se lasă puțin la răcit.
Apoi se așază o foaie de cremșnit coaptă pe baza unei tăvi, se toarnă un strat de cremă răcită, apoi
se pune a doua foaie deasupra și se refrigerează prăjitura câteva ore.
După ce se porționează, se decorează cu dulce de leche.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Calciu
Fosfor
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM