Site overlay Logo

Tort diplomat cu iaurt și fructe

180'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

hard

Ingrediente

Blat:
6 linguri lapte de consum 1,7% Olympus
1 praf de sare
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1/2 linguriță praf de copt
1 lingură ulei
3 linguri zahăr
4 linguri făină
2 ouă
 
Cremă:
400 ml smântână lichidă 20% Olympus
350 g iaurt cu specific grecesc 2% Olympus
100 g căpșuni
250 g amestec fructe exotice (pot fi și din compot dar trebuie lăsate la scurs)
50 g stafide înmuiate în 50 ml lapte călduț
150 g zahăr
50 ml lichior de lămâi sau portocale
1 plic gelatină alimentară fină
* extract de vanilie
* coaja de la jumătate de lămâie
 
Jeleu de Portocale:
500 ml suc de portocale Olympus
2 plicuri de gelatină pentru ornat
2 linguri zahăr (opțional)
Pentru ornat dulceață roșie, frunze de mentă

Preparare

Blatul:
Batem bine ouăle cu zahărul, apoi adăugăm uleiul, laptele, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm la compoziție. Turnăm într-o tavă cu pereți detașabili căptușită cu hârtie de copt și dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Când este gata se scoate din formă și se lasă la răcit, apoi se așază pe un suport de tort, se fixează inelul în jurul lui și se însiropează cu siropul de la fructe sau cu suc de portocale.

Crema:
Tăiem mărunt fructele, apoi punem gelatina la hidratat în 2 linguri de suc de fructe. Batem frișca împreună cu zahărul, adăugăm extractul de vanilie, coaja de lămâie, lichiorul și iaurtul grecesc și amestecăm ușor cu o spatulă. Punem gelatina hidratată pe foc mic, să se topească. Atenție, nu trebuie să fiarbă, ci doar să devină lichidă și fără granule vizibile. O turnăm apoi în fir subțire peste cremă, amestecând repede cu un tel. Punem fructele și stafidele, amestecăm ușor și turnăm peste blat, nivelând cât mai bine. Dăm la frigider pentru minim o oră.

Jeleul de portocale:
Când tortul s-a închegat ne apucăm de "oglinda" de portocale. Amestecăm sucul cu zahărul și praful de jeleu și le punem pe foc. Trebuie să fiarbă aproximativ un minut. Lăsăm să se răcorească un pic, apoi turnăm încet peste tort. Mai punem la frigider pentru încă o oră (sau și mai bine peste noapte).
înainte de servire scoatem inelul și ornăm cu gem și frunzulițe de mentă.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 199 kj/47kcal

Grăsimi

  • 1,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 188 kj/45 kcal

Grăsimi

  • 0,1 g

din care Acizi grași saturați

  • 0 g

Glucide

  • 10,4 g

din care Zaharuri

  • 9,9 g

Proteine

  • 0,6 g

Sare

  • 0 g

Vitamina C

  • 34 mg

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 275 kj/65 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

din care Zaharuri

  • 3,8 g

Glucide

  • 3,8 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 851 kj/206 kcal

Grăsimi

  • 20 g

din care Acizi grași saturați

  • 13 g

Glucide

  • 4,2 g

din care Zaharuri

  • 4,1 g

Proteine

  • 2,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X