Desert
hard
Blatul:
Batem bine ouăle cu zahărul, apoi adăugăm uleiul, laptele, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm la compoziție. Turnăm într-o tavă cu pereți detașabili căptușită cu hârtie de copt și dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Când este gata se scoate din formă și se lasă la răcit, apoi se așază pe un suport de tort, se fixează inelul în jurul lui și se însiropează cu siropul de la fructe sau cu suc de portocale.
Crema:
Tăiem mărunt fructele, apoi punem gelatina la hidratat în 2 linguri de suc de fructe. Batem frișca împreună cu zahărul, adăugăm extractul de vanilie, coaja de lămâie, lichiorul și iaurtul grecesc și amestecăm ușor cu o spatulă. Punem gelatina hidratată pe foc mic, să se topească. Atenție, nu trebuie să fiarbă, ci doar să devină lichidă și fără granule vizibile. O turnăm apoi în fir subțire peste cremă, amestecând repede cu un tel. Punem fructele și stafidele, amestecăm ușor și turnăm peste blat, nivelând cât mai bine. Dăm la frigider pentru minim o oră.
Jeleul de portocale:
Când tortul s-a închegat ne apucăm de "oglinda" de portocale. Amestecăm sucul cu zahărul și praful de jeleu și le punem pe foc. Trebuie să fiarbă aproximativ un minut. Lăsăm să se răcorească un pic, apoi turnăm încet peste tort. Mai punem la frigider pentru încă o oră (sau și mai bine peste noapte).
înainte de servire scoatem inelul și ornăm cu gem și frunzulițe de mentă.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Vitamina C
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
din care Zaharuri
Glucide
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM