Site overlay Logo

Pate de pui

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

100 ml smântână lichidă 35% Olympus
2 linguri unt 82% Olympus
300 g ficăței de pui
150 g piept de pui
1 ceapă albă
1 cățel de usturoi
1 linguriță zahăr
2 linguri cognac
2 foi de dafin
* sare
* piper
* nucșoară

Preparare

Tăiem pieptul de pui în cubulețe mici. Curățăm și tăiem și ficățeii. Tăiem ceapa și o punem la înăbușit în unt împreună cu pieptul, ficățeii, 2 linguri de apă și foile de dafin - focul trebuie să fie mic iar vasul în care gătim să fie cu capac.

După aproximativ 10 minute amestecăm bine, punem înapoi capacul și mai gătim încă 10-15 minute. Dacă vedem că a scăzut toată zeama, mai adăugăm 1-2 linguri de apă.

La final punem cognacul și mai ținem pe foc fără capac 2 minute pentru a se evapora alcoolul.

Aruncăm foile de dafin și pasăm cu un blender carnea împreună cu sare, piper, nucșoară, lingurița de zahăr și smântâna de gătit. Trebuie să avem o textură cât mai fină (dacă este nevoie, putem să mai punem 1-2 linguri de smântână dulce în plus – țineți minte că după ce se răcește, pateul se va mai întări un pic).

Mie imi place să pun pateul obținut în borcănele mici, eventual cu puțin unt topit deasupra.

Se poate servi simplu, cu ierburi tocate mărunt sau castraveți murați. Combinația mea preferată este însă cu dulceață de ardei iuți.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1382 kj/335 kcal

Grăsimi

  • 35 g

din care Acizi grași saturați

  • 22,7 g

Glucide

  • 3,1 g

din care Zaharuri

  • 3 g

Proteine

  • 2 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup