Aperitive
easy
Tăiem pieptul de pui în cubulețe mici. Curățăm și tăiem și ficățeii. Tăiem ceapa și o punem la înăbușit în unt împreună cu pieptul, ficățeii, 2 linguri de apă și foile de dafin - focul trebuie să fie mic iar vasul în care gătim să fie cu capac.
După aproximativ 10 minute amestecăm bine, punem înapoi capacul și mai gătim încă 10-15 minute. Dacă vedem că a scăzut toată zeama, mai adăugăm 1-2 linguri de apă.
La final punem cognacul și mai ținem pe foc fără capac 2 minute pentru a se evapora alcoolul.
Aruncăm foile de dafin și pasăm cu un blender carnea împreună cu sare, piper, nucșoară, lingurița de zahăr și smântâna de gătit. Trebuie să avem o textură cât mai fină (dacă este nevoie, putem să mai punem 1-2 linguri de smântână dulce în plus – țineți minte că după ce se răcește, pateul se va mai întări un pic).
Mie imi place să pun pateul obținut în borcănele mici, eventual cu puțin unt topit deasupra.
Se poate servi simplu, cu ierburi tocate mărunt sau castraveți murați. Combinația mea preferată este însă cu dulceață de ardei iuți.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM