Aperitive
easy
Amestecăm drojdia cu mierea și 50 ml lapte călduț și o lăsăm să stea 10 minute.
Cernem făina, adăugăm sare, untul topit, drojdia și 200 ml lapte și frământăm bine. În funcție de cât de uscată este făina este posibil să trebuiască să mai adăugați lapte – aluatul final trebuie să fie potrivit de tare, omogen și ușor elastic. Îl lăsăm să dospească o oră, acoperit cu un prosop curat și umed.
Pentru pâinea împletită împărțim aluatul în 3 părți egale și folosind puțin ulei le întindem astfel încât să obținem 3 suluri. Le presăm împreună la un capăt apoi împletim. Capetele presate bine se bagă un pic sub pâine. O așezăm într-o tavă cu hârtie de copt, o ungem cu ou bătut și presărăm semințe. Lăsăm să crească 30-45 de minute, apoi coacem la 180 de grade în jur de 45 de minute (pâinea trebuie să fie rumenită ușor și dacă o întoarcem și o ciocănim trebuie să sune a gol).
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM