Site overlay Logo

Brioșe cu spanac, telemea și iaurt

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

250 ml lapte consum 3,7% Olympus
150 g telemea de vacă Olympus
50 g unt 82% Olympus, moale
1 cățel de usturoi
100 g spanac călit și scurs
250 g făină
1 ou
1/2 plic praf de copt
* iaurt cu specific grecesc 10% Olympus
* semințe de susan
* mărar
* sare

Preparare

Batem untul cu oul și sarea. Adăugăm spanacul și usturoiul zdrobit, apoi laptele.

Făina împreună cu praful de copt se încorporează ușor, fără să amestecăm excesiv. Ultima se adaugă telemeaua rasă.

Umplem cu aluatul obținut formele de brioșe unse cu puțin unt. Presărăm semințe de susan și dăm la cuptorul încins la 190 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.

După ce brioșele s-au răcit (dacă nu cumva le-am mâncat fierbinți) le putem orna cu iaurt cu specific grecesc amestecat cu mărar sau cu alte ierburi aromatice.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 273 kj/65kcal

Grăsimi

  • 3,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 2,2 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup