Site overlay Logo
Olympus aniversează zece ani de prezență la raft în România image
18, April, 2019

Olympus aniversează zece ani de prezență la raft în România

10 min

București, 18 aprilie 2019 - Olympus investește pasiune în munca de zi cu zi. Iar această pasiune se întoarce prin aprecierea de care se bucură produsele din portofoliul brandului. La zece ani de la venirea în România, Olympus este parte din circuitul bunătăților locale, prezent pe mesele și în sufletele tuturor românilor, cu cel mai complet portofoliu de produse. 

 

Proporția perfectă între gust și sănătate

Brandul Olympus s-a dedicat tradiției de a produce lactate în perfectă armonie cu natura, păstrând în portofoliu produse emblematice, realizate după rețete autentice tradiționale grecești.

În 2011, Olympus a inaugurat Fabrica de Lapte din Hălchiu, județul Brașov, echipată cu cea mai avansată tehnologie. Materia primă utilizată pentru produsele lactate realizate pentru piața din România provine de la producători locali. 

Misiunea Olympus este de a furniza produse de calitate, care să se adreseze nevoilor și preferințelor consumatorilor. Portofoliul de produse este foarte vast. În categoria laptelui, portofoliul Olympus conține lapte de consum 1,7% și 3,7% (pet), lapte de capră 1,5% și 3,5% (tetrapak), lapte fără lactoză 1,5%, lapte 1Bio3, lapte de consum bio 1,7% și 3,7%.  

 

Rețete grecești și gusturi autentice

În 2011, Olympus a introdus pe piața din România o nouă categorie – cea a iaurtului grecesc, devenit produsul emblematic al brandului. În 2018, gama a fost completată cu Stragghisto, cel mai bun iaurt grecesc de pe piață, disponibil în trei variante: 0%, 2% și 10%. Este un produs obținut printr-o tehnică aparte, cu o textură mai densă și mai cremoasă, cu un conținut scăzut de lactoză și cel mai ridicat nivel de proteine naturale, față de produsele din aceeași categorie de pe piață. Inovația produsului se remarcă și la nivel de ambalaj, care este prevăzut cu o hârtie subțire de orez menită să absoarbă umiditatea.

De asemenea, în 2018 s-a lansat și o gamă de băuturi 100% vegetale – Carpos. Gama este variată, pe bază de migdale, fistic sau nuci. Carpos sunt băuturi ce nu conțin lactoză sau gluten, venind în întâmpinarea persoanelor cu intoleranță alimentară; au un nivel scăzut de calorii și grăsimi saturate și sunt destinate, în special, cosumatorilor aflați în căutarea unor alternative nutritive vegetale. Aceste bauturi pot fi regăsite la raftul de produse proaspete, deci neaparat la rece, și au fost premiate în cadrul celui mai mare târg internațional din industria alimentară SIAL 2018.

Portofoliul Olympus cuprinde și iaurt bifidus, natur, iaurt de capră, iaurt bio, iaurt de băut, kefir, gamă de brânzeturi, unt și sucuri naturale.  În total, numără peste 140 de produse, care sunt fabricate la fabrica Olympus de la Hălchiu, excepție făcând specialitățile de brânzeturi mediteraneene și sucurile naturale, produse în continuare în Grecia.

***

Despre Olympus

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 19 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui. În perioada 1999-2018, investiţia totală a grupului Olympus în România s-a ridicat la 130 de milioane de euro.

Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 43 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci unități de producție în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate și sucuri naturale. 

Pentru mai multe informații, accesați www.iaurtgrecesc.ro și https://www.facebook.com/OlympusIaurtGrecesc/.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X